Tytuł projektu: Rozwój kompetencji i kwalifikacji zawodowych uczniów wałbrzyskich szkół
Lider projektu: Fundacja „Krzyżowa” dla Porozumienia Europejskiego
Partnerzy projektu: Gmina Wałbrzych, Fundacja Edukacji Europejskiej
Realizatorzy projektu: Zespół Szkół Nr 5 w Wałbrzychu im. Maksymiliana Tytusa Hubera, Zespół Szkół Politechnicznych „Energetyk” w Wałbrzychu, Zespół Szkół Nr 7 Im. Komisji Edukacji Narodowej w Wałbrzychu, Zespół Szkół Zawodowych Specjalnych w Wałbrzychu

Termin realizacji: od: 2020-09-01 do: 2022-12-31

Całkowita wartość projektu:  3 710 740,64 zł
Wartość dofinansowania z UE: 3 154 129,54 zł

Głównym celem projektu jest do zwiększenie szans na zatrudnienie 260 uczniów i uczennic kształcenia zawodowego Wałbrzycha poprzez:

  • organizację staży/praktyk zawodowych u pracodawców dla uczniów,
  • organizację staży i praktyk dla nauczycieli i nauczycielek,
  • organizację studiów podyplomowych i szkoleń dla nauczycieli przedmiotów zawodowych i instruktorów praktycznej nauki zawodu pod kątem wykorzystania narzędzi i metod wypracowanych w ramach projektów innowacyjnych zrealizowanych w 2007-2013,
  • organizację szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów,
  • doradztwo edukacyjno-zawodowe uwzględniające potrzeby uczniów i zapotrzebowanie na rynku pracy,
  • doposażenie szkolnych pracowni przedmiotów zawodowych.

Efektem realizacji projektu będzie:

  • podniesienie u 260 uczniów i uczennic kompetencji kluczowych i umiejętności niezbędnych na rynku pracy,
  • podniesienie kwalifikacji i umiejętności 54 nauczycieli i nauczycielek przedmiotów zawodowych.

FK_harmonogram_form_wsparcia_03_04_2022.xlsx

FK_harmonogram_form_wsparcia_05_2022.xlsx

 

Innowacje dla szkół

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do naszego newslettera i dowiaduj się pierwszy o nadchodzących wydarzeniach!

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.